marți, 23 ianuarie 2018

159 de ani de la Unirea Principatelor Române

                  În zilele de 22 și 23 ianuarie 2018 s-au desfășurat în Școlile Bălilești și Poienița activitățile extrașcolare dedicate sărbătoririi Micii Uniri din 24  ianuarie 1859.

         Pe parcursul activităților profesorul de istorie, Cristian Marius Balea, a ținut  prelegeri despre semnificația istorică a zilei de 24 ianuarie.

   
          Prelegerea a fost însoțită de un material power-point intitulat „Unirea Principatelor Române” și prezentat de profesor cu sprijunul elevilor din clasa a VI-a.



            Elevii au pregătit scurte prezentări relative la tema activității și le-au citit în fața colegilor și profesorilor prezenți.




          Elevii s-au implicat activ formulând întrebări, exprimând puncte de vedere și trăgând  concluzii personale referitoarea la tema activității.


             Bine pregătiți, dornici de a afla mai multe și foarte implicați, elevii au fost încântați să participe la prima activitate exrașcolară cu temă istorică  din ANUL CENTENARULUI MARII UNIRI.





          Îndrumați de d-na prof. Stroe Valentina, elevii au realizat desene având ca temă unirea.

          La ceas de sărbătoare nu puteau lipsi pozele de grup ...
      împreună ...
 ...și cadrele didactice participante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Școala Gimnazială Bălilești la etapa națională a Olimpiadei micilor istorici "Nicolae Iorga" 2024

   Olimpiada micilor istorici "Nicolae Iorga" este organizată de Societatea de Științe Istorice din România în colaborare cu Facul...