marți, 28 aprilie 2015

Din creatia elevilor Scolii Balilesti - creatie literara

                                                                      Din suflet pentru mama

                                                                                                                   Antone Paula
                                                                                                                   Cls. a VI-a A
                                                                                                                    Sc.Gim. Bălileşti
(Premiul al II-lea la concursul judetean "Un martisor pentru mama", sectiunea creatie literara, organizat la Lic. Teh. I.C. Petrescu, Stalpeni, Arges, in martie 2015)

Primăvara, cea mai tânără şi mai frumoasă dintre fiicele noului an, a sosit. Împreună cu ea a adus si florile, păsările călătoare şi multe peisaje de vis. Dar pentru mine începutul primăverii se identifică în primul rând cu prilejul de a-i aduce un omagiu fiinţei celei mai dragi sufletului meu de copil. Fiinţa cea mai importantă în viaţa mea este mama al cărei portret este cel mai uşor de descris pentru că îl am în suflet. Acesta este asemeni unei icoane care îmi dă tărie trupului şi îmi luminează mintea, mă înveseleşte când sunt supărată şi îmi oferă mângâiere atunci când mă simt deznădăjduită.
Dacă aş picta acum tabloul mamei mele aş încerca să vă arăt dincolo de chip bunătatea sufletului. Prin ochii ei mari şi pătrunzători aţi descoperii cu uşurinţă căldura unui suflet mare ascunsă în spatele privirii înduioşătoare.
 Cu parul lung şi castaniu plutind diafan peste zambetul dulce este cea mai frumoasă mamă din lume. Cu blândeţea graiul ei dulce ma alină de fiecare data cand sunt obosita sau supărată. Mama ştie cel mai bine să aibă grijă de mine, să mă ocrotească şi să mă iubească. Îmi amintesc cu plăcere când, micuţă fiind, dacă eram supărată sau bolnavă mama se pricepea cel mai bine să -mi aducă zâmbetul pe buze, să mă îngrijească mângâindu-mi fruntea cu mâinile calde şi uşoare. Chiar şi atunci când făcând pozne o supăram, mama găsea puterea iertării arătându-mi asta cu îmbrăţişări şi sărutări părinteşti. De ziua mamei i-aş oferii în dar o rază de soare pentru a-i demonstra cât de fierbinte este iubirea mea pentru dânsa.
Am o mamă frumoasă, blândă, iubitoare, energică şi mereu alături de mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu