luni, 26 martie 2018

27 martie 2018 - 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

         În săptămâna în care se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, elevii Școlii Gimnaziale Bălilești, îndrumați de cadrele didactice prezente, au participat la activitatea extrașcolară organizată cu scopul de a marca cum se cuvine momentul.
  
          Pe parcursul activității, profesorul de istorie, Balea Cristian Marius, a ținut o prelegere despre semnificația istorică a zilei de 27 martie. Prelegerea a continuat cu prezentarea contextului istoric favorabil realizării unirii, a etapelor și personalităților istorice care și-au pus amprenta asupra actului de la 27 martie 1918.
            
          Prelegerea a fost însoțită de un material power-point prezentat de un grup de elevi din clasele a V-a - a VIII-a: Pavel Iulia, Răducu Teodora, Bucura Diana și Burtea Delia.

       
               Delia a făcut cunoștință colegilor cu artizanii Unirii Basarabiei cu România.
         
              Elevii au urmărit cu atenție prelegerea profesorului de istorie, scurtele intervenții ale colegilor și imaginile proiectate.
        
         
 A fost citit Actul Unirii Basarabiei cu România.






 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Școala Gimnazială Bălilești la etapa națională a Olimpiadei micilor istorici "Nicolae Iorga" 2024

   Olimpiada micilor istorici "Nicolae Iorga" este organizată de Societatea de Științe Istorice din România în colaborare cu Facul...