vineri, 30 martie 2018

Rzultatele elevilor Școlii Gimnaziale Bălilești la Concursul regional HOLOCAUSTUL NEVER AGAIN, ediția III, Galați, 2018

        Concursul regional HOLOCAUSTUL NEVER AGAIN ediția III, organizat în colaborare de MEN, IȘJ Galați, Univ. Dunărea de Jos din Galați, Muzeul Memorial al Holocaustului Șimleul Silvaniei, Biblioteca V. A. Urechia Galați și CCD Galați s-a desfășurat pe 27 ianuarie 2018.
      Școala Gimnazială Bălilești a fost reprezentată de un grup de elevi din clasa a VII-a coordonați de profesorul de istorie Cristian Marius Balea. Aceștia au participat cu un eseu și trei materiale power -point evaluate astfel de organizatori:
- Steaua lui David – povestea tristă a semnului distinctiv evreiesc de Portaru Ana Maria - PREMIUL AL II-LEA la secțiunea eseu,
-Holocaustul - drama poporului evreu de Răducu Teodora

PREMIUL SPECIAL la secțiunea power-point,
- Holocaustul - recurs la neuitare de Manoloaia Bogdan  

PREMIUL SPECIAL la secțiunea power-point, 
-Holocaustul - clipa de rătăcire a umanității de Ilie Nicola
PREMIUL SPECIAL la secțiunea power - point. 
                                                                                        Felicitări!
                                                                                  prof. Cristian-Marius Balea



miercuri, 28 martie 2018

Concursul de cultură generală ÎNVEȚI, ȘTII ȘI CÂȘTIGI, Ediția a II-a, Școala Poienița, 28 martie 2018

         În cadrul activităților din Școala Altfel: „Să știi mai mult, să fii mai bun”, s-a desfășurat miercuri, 28 martie 2018, la Școala Poienița - Bălilești, ediția a II-a a Concursului de Cultură Generală „ÎNVEȚI, ȘTII și CÂȘTIGI”, cu participarea elevilor din clasele VI-VIII și coordonarea profesorilor Ionela Badea și Cristian Marius Balea.
        
        Au participat la concurs 16 elevi din clasele VI-VIII. Aceștia au alcătuit patru echipe conduse de următorii căpitani de echipă: Carla - echipa I, Denisa - echipa II, Edi - echipa III și Alex - echipa IV.

          Elevii au rezolvat cerințe din domeniile: literatură, istorie, cultura civică.
   Grupa II, condusă de Denisa și Grupa IV, condusă de Alex, au început foarte bine concursul.
    Avansul luat de cele două grupe a fost recuperat de Grupa I condusă de Carla în etapa recunoașterii operelor artei Renașterii.
 

        În cele din urmă Carla avea să-și conducă echipa spre VICTORIE, învingând în finală echipa IV.
          
           Echipa I a obținut PREMIUL I, câștigând concursul după o finală în care membrii acesteia au demonstrat că pe lângă bagajul de conoștințe au foarte bine dezvoltată deprinderea de a lucra în echipă.

          Felicitări tuturor elevilor pentru prestația în concurs și diplomele obținute.






luni, 26 martie 2018

27 martie 2018 - 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

         În săptămâna în care se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, elevii Școlii Gimnaziale Bălilești, îndrumați de cadrele didactice prezente, au participat la activitatea extrașcolară organizată cu scopul de a marca cum se cuvine momentul.
  
          Pe parcursul activității, profesorul de istorie, Balea Cristian Marius, a ținut o prelegere despre semnificația istorică a zilei de 27 martie. Prelegerea a continuat cu prezentarea contextului istoric favorabil realizării unirii, a etapelor și personalităților istorice care și-au pus amprenta asupra actului de la 27 martie 1918.
            
          Prelegerea a fost însoțită de un material power-point prezentat de un grup de elevi din clasele a V-a - a VIII-a: Pavel Iulia, Răducu Teodora, Bucura Diana și Burtea Delia.

       
               Delia a făcut cunoștință colegilor cu artizanii Unirii Basarabiei cu România.
         
              Elevii au urmărit cu atenție prelegerea profesorului de istorie, scurtele intervenții ale colegilor și imaginile proiectate.
        
         
 A fost citit Actul Unirii Basarabiei cu România.






 





sâmbătă, 10 martie 2018

Școala Bălilești, NOTA 10 la ETAPA JUDEȚEANĂ A OLIMPIADEI NAȚIONALE DE CULTURĂ CIVICĂ, Pitești 2018

         Echipajul format din  HURGHEȘ DAVID și SĂVULESCU ALEXANDRU, elevi în clasa a VII-a la Școala Bălilești, a obținut NOTA 10 și PREMIUL I la faza județeană a Olimpiadei de CULTURĂ CIVICĂ, Pitești-2018, calificându-se la etapa NAȚIONALĂ.
          ILIE NICOLA și PORTARU ANA, eleve în clasa a VII-a a Școlii Gimnaziale Bălilești, au alcătuit echipajul care a obținut nota 9,40 și MENȚIUNE la etapa județeană a Olimpiadei de Cultură Civică. Felicitări!     prof. Cristian Marius Balea






                                                                                  

Premiu pentru Șc. Gim. Bălilești la etapa NAȚIONALĂ a OLIMPIADEI MICILOR ISTORICI 2024

      ALEXIA ȘTEFANIA BRIȘCĂ , elevă în clasa a VI-a a Școlii Gimnaziale Bălilești, a obținut Premiul al III- lea la etapa națională a Oli...