vineri, 6 decembrie 2019

Rezultatele Olimpiadelor Naționale de ISTORIE/CULTURĂ CIVICĂ ȘI EDUCAȚIE SOCIALĂ. Etapa pe școală. Bălilești-decembrie 2019



Elevii calificaţi
la etapa locală a Olimpiadei Naționale de ISTORIE
Nr.
Crt.
Numele şi prenumele
elevului
Nota obținută la etapa pe școală

Clasa

Disciplina

Profesor
îndrumător

Unitatea de învățământ
1.
Sandu A.C. Florina Denisa
8.60


a VIII-a


Istorie

Balea
Cristian
Marius

Școala
Gimnazială
Bălilești


2.
Paraschivescu I.
Ionuț Alexandru
8.50


Echipajele calificate
la etapa locală a Olimpiadei Naționale de
CULTURĂ CIVICĂ și EDUCAȚIE SOCIALĂ

Nr.
Crt.
Numele şi prenumele
elevului
Nota obținută la etapa pe școală

Clasa

Disciplina
Profesor
îndrumător
Unitatea de învățământ

1.
Nica D.
Roxana Maria

Paraschivescu P. Denisa Elena
8.70





a VIII-a



Cultură
Civică și Educație Socială


Balea
Cristian
Marius


Școala
Gimnazială
Bălilești



2.
Roșiu V.A. Bianca Nicoleta

Russell E.
Anais Patricia
8.70

joi, 21 noiembrie 2019

20 noiembrie - Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului marcată la Școala Poienița

     În data de 20 noiembrie 1989 a fost semnată „Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului”, această zi  devenind Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului în întreaga lume.
În România, Convenţia a fost ratificată prin Legea nr. 18/1990, la 28 septembrie 1990.  Prevederile Convenţiei, au stat la baza elaborării „Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului”, prin care se fac cunoscute drepturile şi libertăţile de care trebuie să se bucure fiecare copil. 
       La 30 de ani de la semnarea convenției, elevii clasei a V-a din Șc. Gim. Poienița (Bălilești, Argeș) au participat la o dezbatere coordonată de profesorul de istorie și educație socială. Elevii au scos în evidență principiile convenției, au enumerat drepturile copilului precizate de aceasta și responsabilitățile care derivă din respectarea lor. La cererea profesorului, elevii au prezentat situații reale sau posibile de încălcare a drepturilor copilului. Au fost aduse în discuție situații de încălcarea a drepturilor copilului prezentate în mass-media. Rezultatul activității a fost panoul tematic intitulat „Drepturile copiilor în desene”, cuprinzând o parte dintre creațiile artistice ale copiilor participanți la activitate.                                     
                                                                                                                                         FELICITĂRI!


duminică, 13 octombrie 2019

Holocaustul-activitate comemorativă desfășurată la Șc. Poienița (Ag) - octombrie 2019

     Prezentă în planificarea activităților Comisiei metodice Om și Societate pentru anul școlar 2019-2020, activitatea dedicată Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului în România ( 9 octombrie) s-a desfășurat la Șc.Poienița.  
     Obiectivul principal al activității comemorative a fost conştientizarea elevilor privind efectele intoleranţei, discriminării, etichetării. 
      Grupul țintă a fost reprezentat de elevii claselor a V-a - a VIII-a. 
     Activitatea a avut un caracter interaciv. Profesorul de istorie Cristian Marius Balea a ținut o prelegere despre Holocaust iar dl. prof. Victor Cîrlănaru a făcut referiri la suferințele poporului evreu din prima jumătate a secolului al XX-lea. Feed-back-ul a fost asigurat prin întrebări adresate elevilor și exprimarea unor opinii despre holocaust de către aceștia. S-au evidențiat prin conoștințele etalate și opiniile exprimate elevii Deaconu Carla, Sandu Denisa și Bulac Edi. Elevii au realizat un panou tematic cu tema Holocaustul.
Elevii clasei a VIII-a, gazdele activității comemorative.
Activitate interactivă.
Scopul activității: conștientizarea efectelor intoleranței.
Victor Cîrlănaru, Valentina Stroe, Cristian Balea (Comisia  Om și Societate)

duminică, 23 iunie 2019

Concursul Bălilești - prin istorie spre viitor, ediția a III-a, Poienița - 23 iunie 2019

    
        Ediția a III-a a concursului de istorie locală, Comuna Bălilești-prin istorie spre viitor, s-a desfășurat la Căminul cultural din Poienița sub oblăduirea Asociației Tinerețea și Prietenia în parteneriat cu Primăria Bălilești și Școala Gimnazială Bălilești. 
      De ce un concurs de istorie locală? În contextul în care, atât la nivelul Uniunii Europene, prin „Strategia Europa 2020”, cât și la nivel național, prin „Strategia pentru cultură și patrimoniu național 2016-2020”1, elaborată de Ministerul Culturii, se încurajează organizarea de proiecte și acțiuni în sensul cunoașterii, promovării și conștientizării valorilor patrimoniului cultural, a afirmării identității locale a fiecărei comunități, este lăudabilă inițiativa primăriei, școlii și Asociației Tinerețea și Prietenia de a susține organizarea unui concurs de istorie locală la Bălilești.
      Povestea continuă. După edițiile reușite din 2017 și 2018,  ajuns la a treia ediție, concursul de istorie locală nu încetează să atragă cu specificul său pe cei interesați de trecutul comunității din care fac parte. Copiii din comuna Bălilești, care au găsit în acest concurs oportunitatea de a cunoaște aspecte privind istoria locală, geografia, evoluția religioasă, culturală și economică a comunități lor, s-au pregătit foarte bine pentru întâlnirea cu întrebările elaborate de organizatori. Au fost necesare 32 de întrebări despre evenimentele din trecutul satelor de pe raza comunei Bălilești pentru a se decide câștigătorii concursului. Și de această dată au urcat pe podium numai fete. Concursul a fost câștigat pentru prima dată de o elevă care a absolvit clasa a V-a, iar pe primele trei locuri s-au aflat colege de clasă care au terminat clasa a V-a la Școala Bălilești. Toți elevii participanți au primit cartea profesorului Nicolae Pantazică, Băjești - Satul de la Poarta Raiului, iar cei care au urcat pe podium au primit premii în bani.
      O inițiativă de urmat. Este printre puținele inițiative de acest fel din țară. În culisele sale se află oameni din Bălilești, mândri de identitatea și specificul comunității lor, care înțeleg importanța promovării patrimoniului cultural local în rândul membrilor comunității și nu numai, conferind continuitate unui astfel de proiect și promovându-l drept model de urmat pentru alte comunități locale. 
       La finalul concursului toți cei prezenți au avut ceva de câștigat, iar laurii au revenit elevilor de pe podium.
        Iată cum a arătat podiumul de premiere:
PREMIUL I: Alexandra Ioana Spătaru-câștigătoarea concursului
Premiul al II-lea - Sorina Georgiana Zamfir
Premiul al III-lea - Ștefania Armeanu
Mențiune - Iulia Maria Pavel 
                                                                                      Felicitări!
1. http://www.cultura.ro/sites/default/files/inline-files/_SCPN%202016-2022inavizare.pdf
... concursul în deplină desfășurare


 ... pe podiumul ediției a III-a cu Alexandra, Sorina, Ștefania, Iulia       

... la poză alături de câștigătoarea ediției a III-a a concursului, Alexandra
  
 ... organizatorii și partenerii s-au implicat, iar comunitatea și viitorul ei, copiii, au avut cel mai mult de câștigat

luni, 20 mai 2019

Școala Bălilești la etapa județeană a Concursului Național „Memoria Holocaustului„, Pitești, 18 mai 2019

     Școala Bălilești continuă tradiția de a participa la  Concursul Național „Memoria Holocaustului„. Anul acesta elevele din clasa a VII-a, Cavaler Ioana Maria și Maftei Iuliana Gabriela, au obținut rezultate bune fiind premiate cu PREMIUL SPECIAL. Felicitări pentru curajul și efortul de a participa la un concurs care presupune o pregătire suplimentară atât pentru proba scrisă cât și pentru cea practică și pentru rezultatul obținut.

luni, 13 mai 2019

Școala Bălilești, MENȚIUNE pentru jud. Argeș la FAZA NAȚIONALĂ a Olimpiadei de Cultură civică, Brașov, aprilie 2019

          Echipajul Șc. Gim. Bălilești, alcătuit din elevii HURGHEȘ David și SĂVULESCU Alexandru și coordonat de prof. Cristian Marius Balea, s-a calificat și anul acesta la faza națională a Olimpiadei de Cultură civică. Șc. Gim. Bălilești a reprezentat județul Argeș la Iași în 2018 și la Brașov în 2019. În aprilie 2019, la FAZA NAȚIONALĂ desfășurată la Brașov, echipajul Școlii Bălilești s-a clasat pe locurile fruntașe  obținând MENȚIUNE 


FELICITĂRI!!!!!!!!!!!!

joi, 18 aprilie 2019

Concursul de cultură generală „ÎNVEȚI, ȘTII ȘI CÂȘTIGI”, ediția a III-a, în Școala Altfel la Poienița, 18 aprilie 2019

          Cadrele didactice și elevii din  Școala Gimnazială Bălilești  s-au implicat în săptămâna „ȘCOALA ALTFEL”, din anul școlar 2018-2019 , în organizarea unui concurs de cultură generală în cadrul proiectului educațional ”Înveți, știi și câștigi”. Proiectul are ca scop principal cultivarea și valorificarea potențialului de cunoștințe generale al elevilor prin utilizarea și transferul informațiilor din domeniul cultural –științific în cadrul unui concurs de cultură generală cu participarea efectivă a elevilor din clasele a V-a –a VIII-a și implicarea cadrelor didactice în stabilirea probelor de concurs, elaborarea itemilor, jurizarea, evaluarea și premierea elevilor.
Elevii din clasa a V-a participând la concurs.







        
PREMIUL I - Boteanu Iustin, clasa a V -a - Bălilești 

PREMIUL I - Pavel Iulia - clasa a VI -a - Bălilești


PREMIUL I - Cavaler Ioana - clasa a VII-a - Bălilești
PREMIUL I -Enache Eduard - clasa a VIII-a- Bălilești





Premiu pentru Șc. Gim. Bălilești la etapa NAȚIONALĂ a OLIMPIADEI MICILOR ISTORICI 2024

      ALEXIA ȘTEFANIA BRIȘCĂ , elevă în clasa a VI-a a Școlii Gimnaziale Bălilești, a obținut Premiul al III- lea la etapa națională a Oli...